I naturen overnatter de på de yderste grene, så de gennem vibrationen tidlig bliver opmærksom på fjender.
Ud over det har den grønne vandagame et øje midt på hovedet, et parietaløje. Dette øje kan skelne mellem lys og mørke, hvilket giver dyret mulighed for at se fjender (skygge) der kommer oppe- eller bagfra.
HALE
Vandagamen er et dagsaktiv dyr, som er en god klatrer og dykker. Når den klatrer i træerne bruger den halen til at holde balancen med, mens den i vandet bruges som motor. I naturen kan vandagamer også løbe over vandet, hvor halen så bliver brugt til at bestemme retningen. Ud over det, kan vandagamen bruge halen som våben mod fjender.
FØDE
Vandagamer er et rovdyr med små tænder, som ligger på lur. Den spiser alt hvad den kan overvælde og som kommer tæt nok på.
En vandagame ernærer sig canivor, hvilket betyder, at den spiser hvirvelløse dyr som orme og insekter, men også større hvirveldyr som firben, fugle og små pattedyr. Endvidere spiser den edderkopper, fisk, krebsdyr og andre reptiler.
Med stigende alder bliver andelen af vegetarisk mad større.
Selv om de næsten spiser alt, skal man være opmærksom på varierende kost.
Voksne dyr skal fordres to til fire gange om ugen, mens de i vækstperioden skal fodres oftere.
Hjemme hos mig fodrer jeg vandagamen for det meste med insekter som griller, melorme, zophobas, rosenbillelarver og af og til en ung mus (frossen). Om sommeren får den også regnorme og edderkopper. Der er også nogle fisk i vandbassinet, men jeg har ind til nu ikke set at han fanger dem.
KAN I FINDE ORMEN? JIMBO HAR FÅET ØJE PÅ DEN
Fodderdyrene skal også fodres, så de er rig af næringsstoffer. Endvidere er det godt at drysse mineralstoffer på fodderdyrene. Hermed reguleres vandagamens kalcium- pfosfor forholdet i kroppen.Voksne mus er også godt på grund af deres hår og knogler. Nogle agamer spiser også bløde frugter som f.eks. bananer.
ENEDYR
Vandagamer er territoriale dyr, hvilket betyder, at de ikke tillader andre hanner i deres terretorie. Det er dog muligt at have en større gruppe vandagamer med flere hunner og kun en han, når disse er sammen fra de er små.
For at holde andre vandagamer væk, for at imponere hunner eller ved konflikter, retter vandagamer sig op (laver sig stor) for at se mægtig ud, nikker med hovedet og ror med forbenene. Det ser ud som om den vinker.
Jeg havde to vandagamer i starten. Efter et stykke fandt jeg dog ud af, at det var to hanner og jeg var nød til at komme af med en af dem. Nu er vandagamer allerede så stor, at der er fare for, at der opstår problemer, hvis jeg sætter en ny til.
En særlig fordel ved vandagamer i forhold til andre reptiler er, at de meget hurtig mister deres frygt. De bliver tamme og vender sig til deres passer.
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen