I naturen er der stor forskel på størrelse af terretorium, tit er det de størrste og tykkeste der har de mindste. Dette hænger sammen med, at der i et lille område er alt tilstede (fodder, vand, forskellige temperaturzoner, klatremuligheder).
Dermed er det heller ikke så slemt at terrariet ikke er så stor som i naturen, da de også har alt her. Terrariet siges at være stor nok, når dyret opnår høj alder uden at tage skade af det og formerer sig.
Ud fra erfaringer siges der, at terrariet for et par vandagamer skal være 200 x 100 x 150cm og gerne størrer.
I terrariet skal der være forskellige klimazoner. Der skal være varme (40°, ved hjælp af en strålelampe) og kolde pladser, da det ikke selv kan regulere varmen, såsom steder for at trække sig tilbage (skjulemuligheder). Terrariets temperatur skal være mellem 25° og 32° om dagen og 18° til 22° om natten. Der skal være belysning regelmessig 12 – 14 timer, hvilket nemmest lader sig gøre med en timer.
Desuden har vandagamen brug for et vandbassin. Det må gerne fylde 2/3 af terrariebunden, men skal mindst være så stor, at vandagamen helt passer ind og kan dykke hele kroppen ned.
Næsten lige så vigtigt som vandbassinet er grene til at klatre. Vandagamen skal kunne komme op og ned og have mulighed for at hvile sig på vandrette grene.
Da vandagamer er regnskovsbeboer, har de brug for høj luftfugtighed, 60 - 80%. Har man et stort vandbassin og planter i terrariet, opstår der nok luftfugtighed. Desuden skal der dagligt sprøjtes med vand.
Med mange planter i terrariet ligner det en lille regnskov og byder på skjulemuligheder for dyret.
RENGØRING
For at sikre hygiejnen i terrariet, skal vandbassinet renses tit, dvs at vandet skal skiftes eller at man skal have en god filter. Vandagamer bader ikke kun i vandet , men efterlader også deres ekskrementer i vandet, for ikke at blive opdaget af fjender.
De ekskrementer der lander på jorden eller bladene skal tages ud.
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen